Blog: wat doet het bestuur nog meer?

Als bestuur zijn we natuurlijk bezig met onze vaste taken en houden we ons bezig met het reilen en zeilen van Protos. Maar wat we soms ook zelf nog weleens vergeten is dat we daarnaast nog veel meer doen. Zo worden we voor veel borrels, evenementen en activiteiten uitgenodigd, dus we delen graag wat highlights van de afgelopen periode.  
 

Kick-Off Sportworx 

Meestal is de zondag gereserveerd om uit te brakken, maar soms zijn we zelfs met een lichte kater op pad voor Protos! Een paar weken geleden werden we door Sportworx uitgenodigd bij The Sportbox voor de Kick-Off van het beachvolleybalseizoen. Dit is voor ons relevant omdat wij bij deze evenementen kunnen vrijwilligen om de Protos-kas te spekken. Voordat de voorlichting plaatsvond kregen we in The Sportbox een padel-clinic en we sloten de middag af met een borrel. Vorig jaar hebben we met een groep Protossers gewerkt bij het Queen & King of the Court toernooi en dit jaar werken we weer samen met Sportworx en gaan we vrijwilligerswerk doen tijdens een beachweekend en waarschijnlijk ook Queen & King of the Court in Rotterdam. Meer informatie hierover volgt snel.  

Kom kijken dag Van Slag  

Op dinsdag 28 maart waren we uitgenodigd om bij onze trouwe burenvrienden van Van Slag een kijkje te nemen tijdens de Kom Kijken Dag. Hoewel we allemaal vaak op Olympos komen, is het vrijwel nooit de dinsdagavond dat we er zijn. Een uitgelezen kans dus om eens te kijken hoe het erop de dinsdagen aan toe gaat en wedstrijden te kijken van de Van Slaggers. Het was erg leuk om te zien hoe de Van Slaggers super fanatiek volleyballen en er ook een feestje van maken in het veld. Met spandoeken en merchandise staan de spelers in het veld om zichzelf naar de overwinning te helpen. Met trommels en stokken hebben we ze aangemoedigd en na een aantal wedstrijden was het tijd om naar het sportcafé te gaan en de avond gezellig voort te zetten. 

ALV Sportraad  

Als studentensportvereniging (SSV) is de Sportraad van groot belang. Naast de subsidies die zij beschikbaar stellen om de studentensport goedkoop te houden, speelt de Sportraad ook een belangrijke rol tussen de SSV’s en partijen als Olympos, HU/UU en de gemeente. De structuur van de sportraad is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Er wordt gewerkt a.d.h.v. vier zogenaamde werkgroepen die bestaan uit bestuursleden van SSV’s, vanuit Protos zit Annebel in een van deze werkgroepen. Op 31 maart hield de sportraad hun halfjaarlijkse ALV, in het Pangea Koningsberger gebouw. Er werd hier meer informatie gegeven over hoe de structuur van de sportraad volgend jaar zal zijn. Ook werden wij hier door de Sportraad herinnerd over subsidiepotjes die meer gebruikt konden worden (Lees: het geld moet op). Verder brachten ze het heugelijke nieuws dat er dit jaar weer een Sneakergala georganiseerd zal worden door de Sportraad! Zien we jou 2 juni daar? 

Interesseborrel Sportraad  

Op 11 april heeft de Interesseborrel van de Sportraad plaatsgevonden in het Sportcafé op Olympos. Hierbij heeft de werkgroep ‘Opvolging’, waarin Annebel zit, samen met het huidige bestuur van de Sportraad vele vragen mogen beantwoorden over hoe de Sportraad eruitziet en hoe een bestuursjaar eruit kan zien bij de Sportraad. Het was een gezellige borrel met lekkere drankjes, interessante gesprekken en wat spelletjes. Kortom: een succes. Heb jij nog vragen over de Sportraad of lijkt jou het leuk om volgend jaar Sportraad bestuur te doen? Laat het vooral weten aan Annebel! Zij kan ook alle eventuele vragen beantwoorden. Neem vooral ook een kijkje op de Instagram van de Sportraad @sportraadutrecht.  

This Is UU workshop  

18, 19 en 20 April vond de ThisisUU-week plaats. Deze dagen werden er allerlei activiteiten georganiseerd om nieuwe en oude studenten buiten de studie met elkaar in contact te laten komen. In samenwerking met Parnassos, Olympos en natuurlijk wij als studentenvereniging. Protos en VanSlag waren samen gevraagd om een volleybalclinic neer te zetten voor beginners en/of gevorderden. Vanuit Protos heb ik daarin zelf de verantwoordelijkheid gepakt en mijn oude kunstjes als gymdocent (in opleiding) laten zien. Veel enthousiaste reacties later kon ik met vertrouwen zeggen dat ik een glimp van Protos en volleybal heb kunnen laten zien. 
 

Trainersclinic  

Na de ene clinic was de volgende alweer in zicht. In dezelfde week van ThisisUU werd de derde trainersclinic gegeven door niemand anders dan onze Protos-legend, Pim Scherpenzeel van Scherp Volleybal. Na allerlei interessante onderwerpen en oefeningen te hebben besproken in 3 groepen, gaf Pim ons de ruimte om de opgedane kennis te delen met elkaar. Al met al weer een geslaagde clinic! 
Als klap op de vuurpijl kwam Imre Zwijnen (Sport- en Prestatiepsycholoog MSc.) het laatste uur een woordje doen over psychologie in sport. De deelnemers van de clinic konden van tevoren hun casus opsturen om met Imre te bespreken. Gevallen zoals “Hoe haal ik mijn spelers uit een sleur” of “Wat doe ik als er mensen van elkaar gaan balen” zijn naar voren gekomen en besproken. Na de presentatie kregen we een stappenplan om voor volgend jaar de normen en waarden van je trainingsteam te onderzoeken en te waarborgen.  

Zo zie je maar weer dat het bestuursleven niet alleen maar bestaat uit bestuurstaakjes en Oly, maar dat maakt het nog leuker! 

Liefs, 

Het 66e bestuur