GDC groepsfoto

GDC: kijkje achter de schermen bij…

Lieve Protossers,

Het volleybalseizoen is bijna voorbij. Dit betekent helaas ook dat ons jaar als de Goede Doelencommissie bijna ten einde komt. We hebben allemaal mooie dingen mogen organiseren om maatschappelijke bijdrage van Protos te vergroten. Zo hebben we afgelopen december een groot bedrag opgehaald met de zeer geslaagde chocoladeletteractie. Met dank aan jullie hebben we 250 euro gedoneerd aan Speelgoedbank De Meern waarmee we heel veel kinderen gelukkiger hebben kunnen maken.

Hierop volgde de Polaroid actie, waarbij velen van jullie op de foto zijn gegaan. Hiermee heeft Protos een geweldige bijdrage kunnen leveren aan de crowdfunding van oud-voorzitter Kellie (Dames 8) om vervoer van een naar gezondheidsvoorzieningen te regelen in Bogota, Colombia. Daarnaast hebben jullie allemaal hard doorgezopen zodat wij statiegeld konden doneren aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.


Als kers op de taart zijn wij de afgelopen maanden erg druk geweest met onze samenwerking met stichting Move. Move koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. De projecten van Move zijn allemaal gericht op kansengelijkheid en burgerschap. Naar traditie zijn wij ook, als GDC ’22-23, het traject met Move aangegaan. Move heeft ons gekoppeld aan groep 7 van de Ariënsschool in Hooggraven. In de afgelopen maanden hebben we de leerlingen van deze gezellige klas goed leren kennen. We hebben allerlei onwijs leuke dingen met hen gedaan, zo zijn ze ook naar Olympos gekomen om te volleyballen en ons studentenleven te leren kennen. Daarnaast hebben we samen met de leerlingen hard gewerkt aan de organisatie van een voetbaltoernooi. Met groot enthousiasme en een zeer fanatieke houding hebben de leerlingen samen met een aantal even enthousiaste Protossers keihard gevoetbald. Naast de Protossers heeft de Albert Heijn ’t Goylaan ook bijgedragen aan deze dag door fruit en drankjes te sponsoren, zodat de leerlingen met veel energie konden sporten. Het was een erg gezellige dag en een mooie afsluiting van dit leuke project. We hopen jullie een inkijkje te hebben gegeven in ons leuke jaar als GDC!