Kwartaalupdate

Lieve mensen, 

Het is eind mei, dat betekend tijd voor de derde kwartaalupdate. Middels deze updates houden we jullie graag op de hoogte van wat er speelt binnen de vereniging. Dit keer lees je meer over de selectieperiode, nieuwe trainers, de ALV en de laatste activiteiten van dit seizoen.  

Laatse thuisdag, selectieperiode en KB 

De laatste Thuisdag is al even geleden, maar als bestuur kijken we er goed op terug. Na veel thuisdagen te hebben georganiseerd hadden wij ons draaiboek niet meer nodig en liep de dag gesmeerd. Voor velen van jullie was het een mooie afsluiting bij Protos, daarom zijn er heel wat tranen gelaten die de afsluiting van een Protos carrière hebben gerepresenteerd. Het einde van een Protos carrière voor sommige betekent wel dat er ook weer plekjes zijn voor allerlei nieuwe leden. 

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar de selectieperiode is al enige tijd bezig. De TC is vaak aan de balustrade te vinden en hebben veel overleg over de nieuwe indeling van de teams. Inmiddels zijn de eerste spelers al toegezegd in hun nieuwe teams, maar het blijft voor velen toch een spannende periode. Op 13 juni vindt de eerste Technische Vergadering plaats, waar de voorlopige teamindeling wordt besproken, dan zal er alvast meer duidelijkheid ontstaan over volgend jaar. 

Hoewel we als bestuur nog vier maanden te gaan hebben is het einde toch al een beetje in zicht, want het Kandidaatsbestuur is inmiddels gekozen. Dat is voor ons een weet en voor jullie voorlopig nog een vraag. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast en hebben erg veel zin in de onthulling tijdens het mixtoernooi op donderdag 15 juni! 

  
Zoektocht naar trainers 
Voor het nieuwe jaar hebben we natuurlijk weer trainers nodig om het niveau van volleybal binnen de vereniging te behouden en zelfs omhoog te krikken. De wedstrijdsecretaris is samen met de TrainersCie ervoor verantwoordelijk om deze vakdeskundigen aan te stellen en te begeleiden. 
De zoektocht is voor sommige teams nog in volle gang en voor andere al een lange tijd duidelijk. Binnenkort zullen er knopen doorgehakt worden en een definitieve trainer(s) op elk team staan. 
 

Protos Inn 
Dit jaar is ons traditionele grastoernooi weer een succes geweest. Met leuke activiteiten, gesponsorde versnaperingen, een lekker muziekje en natuurlijk grasvolleybal hebben we onze vitamine D weer heerlijk aan kunnen vullen. 
 

Naast het ‘normale’ Protos Inn kon er dit jaar weer geslapen worden op Olympos. Dit ging alleen niet zonder hobbels op de weg. Er waren wat complicaties als het ging om de bewaker die aanwezig moest zijn bij de overnachting. De complicaties lagen buiten onze handen maar uiteindelijk is het opgelost, met dank aan een van onze meest favoriete beheerders Niem Nguyen. De hobbel was snel vergeten en het overnachten zorgde ervoor dat de tweede dag een stuk beter bezocht was dan vorige jaren. We kijken terug op twee hele leuke dagen en zien jullie graag volgend jaar weer terug. En natuurlijk bedankt aan onze ToCo voor de organisatie van dit evenement! 

Interverenigingsfeest: Colors of the Rainbow  

Dit jaar hebben we voor het eerst samen met vier andere volleybalverenigingen een feest georganiseerd. Begin dit jaar kwam SKC met het idee om een interverenigingsfeest te organiseren. Wij zijn hierbij aangesloten samen met Tamar, SVU en Harambee. Vanuit en bestuur hebben Silke en Mira deelgenomen aan de commissie, en ook Niels uit de Lustrum Commissie zat hierin. Het feest was een groot succes en volleyballers uit alle uithoeken van het land zijn in grote getalen naar Utrecht gekomen om een feestje te vieren. We vinden het belangrijk om het contact met andere studenten volleybalverenigingen uit het land te onderhouden en ons netwerk te verbreden. Door samen een feest te organiseren laten we verenigingen samen komen. Ook is het erg interessant om te horen hoe de dagelijkse gang van zaken is bij andere verenigingen en kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren.   

ALV 

Op dinsdag 9 mei was de voorjaars-algemene leden vergadering. Het was onze eerste ALV als zittend bestuur, daarom was het nog allemaal best spannend. Aan de voorbereiding kon het in ieder geval niet liggen, want de weken voor de ALV hebben we veel gedaan om alles zo duidelijk mogelijk te kunnen presenteren en hebben we lang vergaderd om elkaar feedback te geven en de puntjes op de i te zetten. Op de voorjaars-ALV is de conceptbegroting van het nieuwe seizoen een groot onderdeel, daarnaast hebben we dit jaar HR-wijzigingen naar voren laten komen en heeft de ProviCie een stuk gedeeld over hun klankbordavonden. Het was een lange vergadering met veel discussies, dat was soms even pittig voor ons, maar ook prettig want op deze manier horen we wat de mening is van leden over bepaalde onderwerpen en kunnen we op deze manier feedback verkrijgen. We gaan de komende tijd aan de slag met de feedback en opmerkingen, en zullen op de najaars-ALV weer terugkomen op bepaalde onderwerpen, zoals de begroting, maar dan definitief, en de definitieve HR-wijzigingen. 

Lustrumactiviteiten 

Het lustrumjaar is naar onze mening voorbijgeflitst. De afgelopen twee maanden stond in het teken van het lustrum en zijn er ontzettend veel activiteiten georganiseerd. De toppers van de LuCo hebben van deze maanden een feestje gemaakt en er alles aan gedaan om het 13e lustrum onvergetelijk te maken. We hebben onder andere keihard gejumped in het springkussenpark, we zijn gaan zwemmen in Ijsselstein, hebben gefietsts door ons eigen stadsie en als klap op de vuurpijl hebben we onze mooiste dansmoves laten zien op het Flitz Festival. Wij danken de Lustrum Commissie voor hun creativiteit, inzet en enthousiasme! 

Beachen op woensdag 

Kan je geen genoeg krijgen van volleybal? Dat komt goed uit, want dit jaar beachen we elke woensdag, 11 avonden, tot en met 26 juli bij Beachvolleybal Utrecht in Zuilen. Je kan dit jaar een abonnement aanschaffen en dan mag je je onbeperkt inschrijven voor de beachavonden. Dit abonnement gaat tussen de 25 en 30 euro kosten. Als je gewoon af en toe wil beachen kan dat ook, voor een bedrag tussen 4 en 5 euro kan je je ook een enkele sessie kopen. Elke week wordt er een spreadsheet gedeeld waar je je kan inschrijven.  

Tip van het kwartaal 

Zoals jullie weten zit er tegenwoordig ook statiegeld op blikjes. De laatste tijd staan seltzers bij de meesten van ons hoog in het vaandel en drinken we ze regelmatig. Vergeet dus niet om de blikjes te bewaren en ze in te leveren bij een statiegeldautomaat zodat jij je centen weer terugkrijgt, want alle kleine beetjes helpen natuurlijk.  

Liefs,

Het 66e bestuur