Kwartaalupdate

Lieve Protossers,

Inmiddels is de eerste sneeuw gevallen en staat in vele (burger)huizen alweer een kerstboom te stralen. Dat betekent ook dat het tijd is voor de eerste kwartaalupdate van dit volleybalseizoen! Via deze kwartaalupdates houden we jullie op de hoogte van wat er speelt binnen de vereniging en waar wij als bestuur mee bezig zijn.

ALV

Gedurende de zomermaanden hebben we samen met het oude bestuur hard gewerkt om alle bestuurstaken zo soepel mogelijk over te dragen. Dinsdag 12 september was het dan eindelijk zo ver: de Najaars-ALV. Daar hebben wij het bestuurs-stokje overgedragen gekregen, en toen was ons bestuursjaar écht begonnen. Tijdens de ALV hebben wij ook onze speerpunten gepresenteerd. Dat zijn punten waaraan wij dit seizoen extra aandacht willen besteden. Onze speerpunten zijn ‘Ledenparticipatie’ en ‘Uniforme Communicatie’. Mocht je nog een goede tip, belangrijke suggestie, of gewoon een leuk (of minder leuk) verhaal hebben, spreek ons vooral aan!

Ledenparticipatie

Het is een trend die bij veel verenigingen wordt opgemerkt: na een aantal jaren Corona, zijn leden minder betrokken bij de vereniging. Onder de noemer ‘Ledenparticipatie’ willen wij hier dit jaar graag aandacht aan besteden. Dat betekent niet dat wij alle Protossers willen dwingen ieder feestje uit te spelen, maar wel dat wij de drempel willen verlagen om naar een feestje/activiteit te komen, of een drankje te blijven doen in het Sportcafé. Om dit te bewerkstelligen hebben wij de ‘Social Buddy’ in het leven geroepen. Dat is in elk team iemand die in de gaten houdt hoe het op sociaal vlak loopt in het team. Zo kan een Social Buddy bijvoorbeeld aanspreekpunt zijn voor nieuwe leden, die misschien niet weten wat bepaalde Protos-activiteiten inhouden, of kan de Social Buddy in de gaten houden dat langdurig geblesseerde spelers ook actief uitgenodigd worden naar activiteiten te komen. Op woensdag 8 november vond de Social Buddy kick-off plaats, en sindsdien hebben wij hier veel positieve verhalen over gehoord. Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie enthousiaste medewerking, dus bedankt! <3

Uniforme communicatie

Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat Protos over flink wat kanalen beschikt waar informatie gedeeld kan worden. Zo hebben we een nieuwsbrief, website, Instagram, zelfs een Facebook-pagina, zijn er verschillende Whatsapp-groepen en sturen we ook nog mails naar leden. Het komende jaar willen wij inventariseren over welke kanalen Protos beschikt en welke informatie we in welk kanaal willen gaan delen. Ook willen we een checklist voor commissies opstellen, want waar moet je als commissie eigenlijk allemaal aan denken wanneer je een activiteit organiseert? Bovendien zijn er Protosleden die geen Nederlands spreken. Voor hen willen we nadenken over welke informatie we beschikbaar moeten maken in het Engels. Want laten we eerlijk zijn, de Propeiling invullen in een taal die je niet spreekt, is best lastig. De afgelopen tijd hebben wij voor dit speerpunt de eerste stappen gezet, binnenkort zullen jullie misschien de eerste veranderingen opmerken!

Thuisdagen en MagicMooieDonderdagen

De eerste thuisdagen en MagicMooieDonderdagen hebben alweer plaatsgevonden. Hopelijk hebben jullie allemaal lekker bij elkaar gegeten tijdens Cycling Dinner en hebben jullie al je verre familieleden, liefste huisgenootjes en beste vrienden de Protos-sfeer laten proeven tijdens relatiedag. Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, zijn de MagicMooieMaandagen van vorig jaar verplaatst naar de donderdag. Dat betekent dat we elke eerste donderdag van de maand een borrel hebben bij onze sponsor: ’t Gras van de Buren. En weet je wat leuk is? Elke Protosser krijgt een ‘Graspas’ waarmee een biertje op zo’n donderdag maar €2,50 kost, dat is zelfs goedkoper dan op Olympos! Mocht je nou nog geen Graspas hebben, spreek Dylan (Commissaris Externe Zaken) dan even aan, dan kun jij ook meegenieten van deze en andere aanbiedingen.

Introductieweekend en nieuwe leden avond+activiteit

Begin september hebben we de nieuwe leden welkom mogen heten bij Protos op het introductieweekend en een paar dagen later bij de nieuwe leden avond. Na deze avond volgde de commissieborrel, waar alle commissies nieuwe leden konden werven. Wij zijn super blij om te zien dat zo veel nieuwe leden dit jaar bij een commissie gegaan zijn! Op de nieuwe leden activiteit een paar weken later konden de nieuwe leden elkaar nog beter leren kennen bij de georganiseerde spelletjesavond. Ook hebben de aanwezige nieuwe leden op deze avond, in het kader van het speerpunt ledenparticipatie, een nieuwe leden-boekje gekregen. Hierin staan allerlei Protos-activiteiten en -tradities uitgelegd. Mocht je dit boekje nou nog niet gekregen hebben, het kwijt geraakt zijn, of ben je al een paar jaar lid zijn, maar ook wel benieuwd zijn, dan is het boekje vanaf nu ook te vinden op Smoelenboek!

Activiteiten en agenda

Sinds begin september hebben we naast de thuisdagen ook al een hoop andere activiteiten mogen organiseren. We zijn vrijwilliger geweest bij Queen/King of the Court in Rotterdam, hebben onze muziekkennis getest bij de Inclusiviteits-bingo van de IncluCie, de scheidsrechters hebben de kneepjes van het vak geleerd bij de scheidsrechterscursus en er hebben al twee trainersclinics plaatsgevonden. Raak je soms een beetje het overzicht kwijt van al die activiteiten? Ga dan naar de agenda op de website en klik op ‘Abonneer op agenda’. Op die manier kun je de Protos-agenda in één keer in je eigen Google/Apple/Outlook agenda zetten, en hoef je nooit meer dubbele afspraken te verzetten!

Dat was ‘m alweer! Mocht je nog vragen hebben, app/mail/bel ons dan vooral. Of spreek ons aan in het Sportcafé, dat vinden we leuk 😊

Groetjes, Annick, Nena, Daan, Elger, Manon en Dylan