Kwartaalupdate

Lieve Protossers, 

De eerste drankjes op het terras van Olympos zijn gedronken, Dames 9 heeft voor het eerst een wedstrijd verloren en de meeste knieën, enkels en sleutelbeenderen zijn weer bijna hersteld van de Skibreak in januari. Dat kan maar één ding betekenen: het is tijd voor de tweede kwartaalupdate van dit seizoen! Lees snel verder als je benieuwd bent naar de laatste ontwikkelingen binnen onze vereniging en onze inspanningen als bestuur.  

Speerpunten 

Als bestuur zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met onze speerpunten: ledenparticipatie en uniforme communicatie. In het kader van ledenparticipatie hebben we afgelopen dinsdag een geslaagde Social Borrel gehad. Hier kwam sportpsycholoog Imre Zwijnen langs om met de Social Buddy’s te sparren over hoe zij het beste met bepaalde situaties om kunnen gaan. Weet jij niet wie de Social Buddy is in je team? Vraag het eens na, ze zijn er niet alleen voor eerstejaars 😉. Daarnaast zijn we voor uniforme communicatie druk bezig met het vertalen van relevante documenten naar het Engels en het stroomlijnen van de communicatie met en door commissies. Wist je bijvoorbeeld dat er sinds kort een nieuw declaratieformulier is? Als je kosten maakt, omdat je bijvoorbeeld iets voorschiet voor een activiteit die je commissie organiseert, kun je die kosten nu eenvoudig declareren met het formulier dat hier te vinden is. Makkelijk voor Daan, en makkelijk voor jou, want des te sneller heb je je geld terug! Dat scheelt weer een keer op en neer naar je ouders voor avondeten.  

Nieuw Olympos en raadsinformatiebijeenkomst 

Een ander belangrijk punt waar wij ons gedurende het hele seizoen mee bezig houden is het meedenken over het nieuwe Olympos dat rond 2028 gebouwd gaat worden. Dit lijkt ver weg, maar om ervoor te zorgen dat dit nieuwe Olympos zo goed mogelijk aan iedereens verwachtingen voldoet, wordt hier nu al veel onderzoek naar gedaan. Zo zijn er bijeenkomsten met de Sportraad over de wensen van alle studentensportverenigingen en staat er binnenkort ook een raadsinformatiebijeenkomst op de planning. Hierbij gaan raadsleden van de gemeente in gesprek met studenten, bestuurders en andere betrokkenen om zo goed mogelijk de huidige status van de studentensport in kaart te brengen. Op dit moment staat in de plannen dat het nieuwe Olympos net zo veel zaalruimte gaat krijgen als het huidige Olympos, maar daar zijn wij het natuurlijk niet mee eens. Te weinig zaalruimte is voor ons namelijk de reden dat wij niet kunnen groeien, ondanks dat we een wachtlijst hebben die bijna 1,5 keer zo lang is als het aantal leden dat we hebben. Op de raadsinformatiebijeenkomst kunnen we dat voorleggen aan de gemeente, zodat we er hopelijk voor kunnen zorgen dat aankomende leden in de toekomst minder lang op de wachtlijst hoeven te staan! 

Ruim je troep op! 

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, hangen er sinds het begin van het seizoen elke thuisdag op alle deuren naar de zalen in Olympos ‘Ruim je troep op’-posters. Wij merken namelijk dat er na wedstrijden en trainingen vaak veel blijft liggen: bananenschillen, koffiebekers, maar ook (wedstrijd)shirts, telefoons en jassen. Wil jij jezelf ervan verzekeren dat je niet, wanneer in het sportcafé de lichten alweer aan gaan, tussen de gevonden voorwerpen op zoek hoeft naar je jas en wil je daarnaast ons en het Olympos barpersoneel extra blij maken? Kijk dan na je training, wedstrijd of drankje in het Sportcafé even achter je en ruim eventuele troepjes en lege glazen op (ook als ze misschien niet van jou, maar van je tegenstander, teamgenoot of grootste fan zijn).  

Ballentassenactie 

Nu we het toch over gevonden voorwerpen hebben: misschien herinneren jullie je nog wel die spiksplinternieuwe ballentassen die we op 25 november in de beige hal vonden. Deze waren ons cadeau gedaan door het CTVVCK en in ruil daarvoor moesten wij de oude ballentassen aan Let’s Keep the Ball Flying doneren, zodat deze nog een mooi tweede leven konden krijgen. Inmiddels zijn alle oude ballentassen bij hen ingeleverd, net als een lading afgeschreven ballen, zodat er hopelijk nog meer mensen van onze mooie sport kunnen genieten! Bedankt CTVVCK! 

Propeiling 

Recent hebben jullie allemaal een mail gehad met daarin een link naar de Propeiling van dit seizoen. De Propeiling is een enquête waarin we peilen wat onze leden vinden van de organisatie en het functioneren van de vereniging, maar ook bevragen we persoonlijke doelen en verwachtingen voor het komende seizoen. Voor elke Protosser is het verplicht deze in te vullen, dus doe dat snel, mocht je er nog niet aan toe gekomen zijn! 

Kandidaatsbestuur 

Denk jij nou: ‘Ik zou me ook wel een jaar willen inzetten voor deze mooie vereniging. Input leveren voor een nieuwe Olympos, thuisdagen coördineren en speerpunten realiseren, en dat alles met een leuke groep mede-Protossers, klinkt me als muziek in de oren’, dan hebben wij goed nieuws voor je. We zijn namelijk begonnen met de voorbereidingen voor het kiezen van een nieuw kandidaatsbestuur. Vanaf 18 maart gaan de inschrijvingen open, dus houd de Info-app en Instagram goed in de gaten! 

Dat was ‘m alweer voor dit kwartaal! Hopelijk zien we jullie snel weer op één van de aankomende activiteiten of thuisdagen en mocht je nog vragen, suggesties of gewoon zin in een praatje hebben: spreek ons gerust aan!  

Groetjes, 

Annick, Nena, Daan, Elger, Manon en Dylan