Protos op de boot tijdens Canal Pride

Protos Pride!

Na een lange aanloop met veel voorbereidingen, verf boodschappen en een brakke knutselochtend, was het dan eindelijk zover: het was 4 juni! De IncluCie stond samen met een deel van het bestuur van Odysseus om half 11 in de morgen klaar om de boot te versieren. Zowel geïntimideerd door de andere boten als gedreven door ons eigen enthousiasme, bliezen we ballonnen op, hingen we slingers en spandoeken op, en versierden we de laatste borden. Langzaamaan begon de boot te lijken op de vaartuigen om ons heen.

Toen om half 2 onze prachtige Protos Pride leden aan kwamen druppelen, met allemaal fantastische outfits en eigen versnaperingen in de hand, kon het feest echt beginnen. Glitters werden gestrooid en mensen werden geschminkt, terwijl de muziek ons alvast in het sfeertje bracht. De zon brak door en we mochten gaan varen: wat een geluk! Sinds 2017 wordt de Utrechtse Canal Pride gevaren, maar dit was de allereerste versie waarbij de gehele singel rondgevaren kon worden, wat onze deelname aan de Canal Pride extra bijzonder maakte. De sfeer was niet alleen goed op de boot, ook de mensen aan de kant feestten hard met ons mee. In roze, rode, paarse, en regenboog outfits werd hard gedanst en uit volle borst meegezongen met de muziek. Hoewel Odysseus en Protos eerst wat moeite hadden met mengen, werden naarmate de vaart vorderde steeds meer vrienden bij de andere vereniging gemaakt en zongen we mee met elkaars verenigingsliederen. We gooiden met ballen naar het publiek langs de gracht, zwaaiden hoog in de lucht met onze hartjes stokken en regenboogvlaggen en spotten onze vrienden buiten de boot. De boodschap was duidelijk: bij onze verenigingen wordt iedereen en de liefde écht goed gevierd.

Na de boottocht en een kleine pauze voor een snelle avondmaaltijd werd het feest doorgezet bij Roost aan de Singel, waar we nog met elkaar rond bleven huppelen tot de zon onderging: een prachtig gezicht. De echte diehards hebben de nacht nog uit gedanst bij WAS, om de dag erna wakker te worden met een warm geluksgevoel. Op een roze wolk van blijheid denken we terug aan 4 juni 2022. Bedankt iedereen voor de positieve energie en jullie enthousiasme! Het was de mooiste dag van het jaar.Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Team Utrecht
Fysiotherapie Utrecht Oost
Recruit a Student
iTrainee BV
DHPEZ

Ook bedanken wij 6 anonieme donateurs voor hun bijdrage!