SURFspot.nl USV Protos H1 zet positieve trend door

Na wat opstartproblemen lijkt de stoomtrein van USV Protos eindelijk opgestart. Na twee verliezen en een winst mocht er worden afgereisd naar Hoogeveen.

Daar wachtte de volgende tegenstander: FOOX Olhaco, degradant uit de Topdivisie.

In de eerste set ging het spel redelijk gelijk op, aan beide kanten werden goede side-outs gedraaid. Beide ploegen hadden duidelijk een goed draaiende diagonaal dus er werd daar veel op gescoord. Aan het einde van de set trok Protos toch aan het langste eind en werd er 21-25 gewonnen.

De tweede set startte vrijwel hetzelfde als de eerste set, totdat Olhaco door een sterke servicedruk wat uitliep tot 11-7. Dit gat kon worden dichtgelopen en na een spannend einde kon de set toch worden bijgeschreven bij Protos met 22-25.

In de derde set was de spanning weg en bij Olhaco, met 8 spelers in de selectie, werd de vermoeidheid duidelijk zichtbaar. Protos bleef daarentegen hun eigen spel spelen waardoor Olhaco de twintig niet haalde. Het werd 17-25 voor de Utrechtenaren.

De 4e en laatste set werd vrij snel afgesloten met 18-25 en met vijf punten op zak kon worden teruggereisd naar Utrecht.

De stoomtrein dendert nu eindelijk op volle toeren en we racen door na zaterdag waar Axell Claims Sovoco op bezoek komt.