USV Protos verwelkomt 2 nieuwe trainers

Marco Veenhuizen wordt met ingang van seizoen 2021-2022 de nieuwe trainer/coach van USV Protos D1. Hij volgt daarmee Pim Scherpenzeel op die een mooie tijd tegemoet gaat bij Volevo D1.

Marco speelde als spelverdeler zelf vanuit de jeugd van Bourgondië tot op nationaal niveau bij clubs als Brother Martinus, Woerden en Unitas. Na zijn spelers carrière is hij al 25 jaar op hoog niveau als trainer aan het werk.

Marco: Mijn naam is Marco Veenhuizen , 51 Jaar, gehuwd en ik heb 3 kinderen. Sinds 25 jaar ben ik na mijn actieve loopbaan als volleyballer begonnen met geven van trainingen. Ik ben begonnen op promotieklasse niveau en heb mij vervolgens opgewerkt middels de benodigde volleybalpapieren tot uiteindelijk de 1e divisie. Ik heb zowel heren als dames mogen trainen en begeleiden.

Mijn keuze om voor de volle 100% voor Protos te gaan is vanwege het feit dat Protos een leuke ambitieuze club is bestaande uit jonge studenten. Deze dames houden niet alleen van feesten maar willen ook op hoog niveau volleyballen. Juist deze ambitie in combinatie van het gedreven trainen en willen werken voor elkaar is voor mij een hele mooie en leuke uitdaging om zulk hoog mogelijke ogen te gaan gooien in de 2e divisie. Daarbij ook het feit dat ik niet vaak heb mogen winnen in de ” Hel van Protos” zou het mij erg goed uitkomen wanneer dat komend seizoen wel gebeurd.

De ambitie van D1 heb ik eigenlijk al uitgesproken, ervoor zorg dragen dat het een hecht team is , die ook van elkaar wat kunnen en willen accepteren , alsmede ook van elkaar willen leren. Daarbij 2 keer in de week gedreven trainen, en dan zie ik een goede eind klassering in de 2e divisie goed komen.

Daarbij wil ik jullie ook Richard Goedhart voorstellen. Ook hij is 51 jaar oud , gehuwd en 3 kinderen. Richard verzorgt de laatste jaren samen met mij de functie van manager en analist. De dames kunnen met allerlei vragen bij Richard terecht. Tevens zal Richard zowel op trainingen als wedstrijden opnames maken. Bij de wedstrijden zal hij ook statistieken samenstellen, die vervolgens met de dames gedeeld zullen gaan worden. Deze opnames en statistieken geven de dames een goed beeld omtrent hun eigen ontwikkeling en eventuele verbeter punten.

Tot zo ver.

Mochten jullie nog vragen hebben, spreek ons gerust aan. Tot binnen kort in de ”Hel van Protos.

Gerlof Verstoep wordt met ingang van seizoen 2021-2022 de nieuwe trainer/coach van USV Protos H1. Hij volgt daarmee Bernard Schoonbeek op, die na 16 jaar jaar bij Protos aan de slag gaat bij VVU H1.

Ik heb heel veel zin om de zaal weer in te stappen en te beginnen aan mijn derde leven bij USV Protos.
Mijn eerste Protos leven was tussen 2004 tot 2011 als speler van Heren 1. In deze 6,5 jaar heb ik ten volste kunnen ervaren hoe mooi het is om bij Protos te spelen. Toen ik na 5 jaar terug kwam als trainer bij Heren 1 trof ik een vereniging aan die nog net zo levendig was als toen ik begon als speler.

Een periode van 5 jaar is echter binnen Protos ook een eeuwigheid waardoor ik nog maar 10% van de vereniging (her)kende. Dit kan gezien worden als iets negatiefs, maar deze doorstroom is juist een belangrijk onderdeel van wat Protos zo energiek houdt. Iedereen die er speelt wil op sportief en sociale vlak groeien en het beste uit deze tijd halen. Dit is de basis voor een prachtige club cultuur.

Ik verwacht komend seizoen een groot aantal gretige, tikkeltje eigenwijze, studenten te leren kennen die deze cultuur willen voortzetten. Zodat we samen verder kunnen bouwen aan de mooie resultaten van de afgelopen jaren.