Woordje van: Commissaris Zaalwacht & Arbitrage 

Hoi allemaal! Aan mij deze keer de eer om jullie wat te vertellen over de allerleukste functie van het bestuur: Commissaris Zaalwacht & Arbitrage, afgekort de CZA. Vaak hebben mensen geen idee wat die lange naam precies inhoudt (ik ook niet vorig jaar), maar ik leg het jullie graag uit, want stiekem is het een hele leuke functie. Als CZA ben je namelijk verantwoordelijk voor de beste Protosactiviteiten, namelijk de thuisdagen!  

Een thuisdag organiseren begint zo’n 2 weken van tevoren met het indelen van de scheidsrechters en tellers. De meesten zullen ondertussen al een keertje een mail van me hebben gekregen met het bericht dat je bent ingedeeld om een wedstrijd te fluiten of tellen. Verder maak ik voor het bestuur een draaiboek, zodat iedereen op de thuisdag weet wat, waar en wanneer die iets moet doen. Natuurlijk moet er een DJ worden geregeld voor de wedstrijd van Heren 1 en niet te vergeten: de Mini van de Week! Wist je dat de vorige Mini van de Week altijd degene is die de volgende 3 mensen nomineert?  

Op de thuisdag zelf zijn we met het bestuur om 9 uur ‘s ochtends al aanwezig. Koffietje naar binnen en dan kunnen we beginnen met alles klaarzetten. De eerste paar keer was het best even zoeken naar alles, maar 9 thuisdagen verder weet iedereen precies wat die moet doen. Daarnaast worden we gelukkig altijd geholpen door het vroege thuisdagteam! Af en toe hebben we nog het geluk om een verrassing van het CTVVCK in de zaal te vinden. Ons laatste cadeautje bestond uit 2 Tamagotchi’s die we in leven moeten houden, erg leuk als je het mij vraagt! Nadat alle velden zijn opgebouwd is het natuurlijk tijd om zelf een wedstrijd te spelen. De rest van de thuisdag is het vooral in de gaten houden of alles een beetje soepel verloopt, Protossers dwingen om in Timo rond te lopen en lekker bij andere wedstrijden kijken. Aan het einde van de dag bouwen we samen met het late thuisdagteam alle velden weer af en, als echt álles klaar is, is het tijd voor een afsluitend bestuursbiertje.  

Naast de organisatie van de thuisdagen houd ik me ook bezig met de arbitrage, oftewel de scheidsrechters. Elk team van Protos levert 3 scheidsrechters aan. Dit kunnen verenigingsscheidsrechters zijn (zij fluiten onze eigen teams t/m de eerste klasse) of regioscheidsrechters (zij fluiten vanaf de promotieklasse op regionaal niveau). Het begeleiden van de scheidsrechters doe ik samen met de VIS, de scheidsrechterscommissie. Deze toppers weten zo ongeveer alles over het fluiten en zijn daarnaast ook nog eens erg gezellig om mee te borrelen. Kom dus vooral ook naar de scheidsrechtersactiviteit op 17 maart als je scheidsrechter bent!  

Ik hoop dat het voor iedereen nu een stukje duidelijker is waar de ellendig lange naam ‘Commissaris Zaalwacht & Arbitrage’ voor staat. Heb je toch nog vragen, wil je graag een keertje ervaren hoe het is om in Timo rond te lopen op een thuisdag of wil je gewoon samen een biertje doen, spreek me dan een keertje aan in het sportcafé! Want het allerleukste aan CZA zijn, is toch wel het contact met alle MagicMooie Protossers <3 

Liefs, 

Manon