Bestuur 2022-2023

Woordje van: CZA

Hallo lief Protos!

Vandaag een woordje van mij, Annebel, de Commissaris Zaalwacht en Arbitrage. Aka CZA. Nu het seizoen is afgelopen, en er helaas geen thuisdagen meer zijn, vertel ik jullie graag wat over hoe afgelopen jaar is geweest als CZA. 

Thuisdagen zijn mijn kinderen. Ik zorg ervoor dat alles goed loopt en iedereen op de juiste plek is op de juiste tijd. De voorbereidingen hiervoor beginnen ongeveer 2,5 week voor de thuisdag zelf, met het maken van het thuisdagschema en deze te verzenden naar de scheidsrechters en tellers. Eigenlijk reageert niemand ooit met bevestiging, dus daarom stuur ik een week later 1000 appjes (erg efficiënt). (Please als je dit leest wees lief en reageer wel op de volgende CZA <3). 

De thuisdag zelf: De wekker gaat om half 8, om 9:00 zit ik samen met mijn bestuur in het sportcafé met een lekkere koffie. We hebben een korte debriefing (wat cooler klinkt dan het is) en rond 9:15 start onze dag. Natuurlijk worden we vergezeld door het vroege thuisdagteam, de enkele van hen slaperig en soms brak. Rond 10:30 staan alle velden klaar om de wedstrijden op te spelen. Dan check ik samen met mijn bestuursgenootjes de velden + scheidsrechters + tellers. Daarna: ontbijten en chillen met het genot van een volleybalwedstrijd voor je neus. 

Soms zijn er wat acute regeldingen: was de teller afwezig of een scheidsrechter ziek. Dat heeft soms voor de nodige stress gezorgd, maar gelukkig is het altijd goed gekomen. 

Om 14:00 is het tijd om me klaar te maken voor mijn eigenwedstrijd die om 15:30 is. Dan laat ik mijn bestuurstaken los en speel ik een (hopelijk) heerlijke wedstrijd. Na de wedstrijd kijken we meestal nog even bij Heren 1. Even douchen, en dan helpen met opruimen samen met bestuur en het late thuisdagteam. Daarna is het tijd voor een drankje met bestuur om de dag goed af te sluiten en te genieten van een heerlijke avond vol lieve mensen. 

Naast het organiseren van de thuisdagen hou ik me bezig met (de opleiding van) scheidsrechters, materialen en aanvoerderszaken. Komende weken ga ik me bezig houden met het leveren van regioscheidsrechters (3e divisie en hoger). Ook zal ik binnenkort de nieuwe ballen voor komend seizoen gaan bestellen. 

Dit was mijn woordje. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Ik heb nu al weer zin in de volgende thuisdag. Joeee!

Liefs Bel 🙂