Woordje van: Penningmeester

Hoi lieve Protossers,

Dit is het eerste ‘Woordje van…’ van het 66e bestuur! Als jullie penningmeester is het aan mij de eer om deze reeks af te trappen. Wat doet zo’n bestuur nou de hele dag? Jullie zien ons natuurlijk op Oly vaak aan het bier en op thuisdagen cheffen we alles zodat iedereen een leuke wedstrijd kan spelen. Echter, achter de schermen doen wij ondertussen ook hard ons best om Protos draaiende te houden.

Als penningmeester hou ik mij druk bezig met de centjes van Protos. Zo kennen jullie allemaal wel de o zo leuke mailtjes over het zoveelste incasso waarmee ik jullie arme studentenrekeningetjes plunder. Ik vind het altijd best leuk om incasso’s te versturen, totdat ik me bedenk dat bijna elk incasso dat ik verstuur ook richting mijn eigen rekening gaat…. Bij de incasso’s gaan soms dingetjes niet helemaal goed, zoals dat er te weinig saldo op een rekening staat of dat iemand een nieuw IBAN heeft. Dit zorgt bij mij voor wat meer werk, maar dat heb ik allemaal over voor jullie lieve Protossers! 😉 Daarom probeer ik met het plannen van incasso’s zoveel mogelijk rekening te houden met het moment dat jullie rekeningen weer worden gespekt door ome DUO.

Verder val ik mijn OB’tje Luke nog met regelmaat lastig met de vraag of hij mijn inlog bij ING kan bevestigen op zijn telefoon. ING heeft namelijk een werkachterstand waardoor ik voor alle betalingen, incasso’s etc. Luke nodig heb om het te bevestigen omdat ik nog niet gemachtigd ben over de rekening. Hierdoor kan het zijn dat jouw bonnetje wat later betaald wordt. Naast betalingen regelen ben ik natuurlijk ook verantwoordelijk voor de boekhouding, een iets minder enerverende taak. Soms val ik daar een beetje van in slaap, zoals menig Protosser wel gewend van me is na de Ski-Break van vorig jaar.
Ik ben dus vooral bezig met Excel sheets, incasso bestanden en met de haat-liefde relatie tussen mij en mijn boekhoudprogramma Conscribo. Mocht je ooit vragen hebben, dan kan je me altijd mailen, faxen, appen, postduiven, bellen of aanspreken!