Hoi MagicMooie Protossers,

Dit al weer het tweede ‘woordje van…’ van het 67e bestuur! Deze keer is het mijn, Daan, jullie penningmeester, beurt om jullie op de hoogte te brengen van wat mij bezighoudt deze dagen. Naast het feit dat jullie ons zien strijden op thuisdagen, verzetten wij als bestuursleden ook veel werk achter de schermen.

In mijn rol als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging. Ja, ik ben de persoon die die leuke incassomailtjes naar jullie stuurt, helaas moet ik ze zelf ook steevast ontvangen. Als we het hebben over de financiën van de verenging dan gaat het om een aantal verschillende dingen. Hieronder vallen zaken waar leden bij betrokken zijn, zoals het innen van contributie en het regelen van betalingen voor eten van Jacco tijdens thuisdagen. Verder regel ik geldzaken met derde partijen zoals subsidieaanvragen en aanbetalingen voor feesten. Tot slot hebben we de ‘basis’, wat eigenlijk alles omvat wat nodig is om de vereniging draaiende te houden. Hierbij kun je denken aan betalingen aan de Nevobo en algemene verenigingskosten. Dit alles komt samen in de boekhouding.

Door het jaar heen werk ik de boekhouding bij en hou ik mij bezig met het ondersteunen van commissies, zodat we als vereniging activiteiten kunnen blijven organiseren. Voordat de prachtige Protosactiviteiten groen licht krijgen moeten ze namelijk langs mij, als een soort niet-intimiderende poortwachter die graag naar cijfers kijkt. Naast dit alles houd ik mij later in het jaar bezig met het opstellen van de begroting, het meest interessante onderdeel van elke ALV.  De begroting is een financiële voorspelling van wat de vereniging het volgende jaar zal moeten uitgeven en ontvangen om financieel gezond te blijven. Dit is meestal een behoorlijke klus, dus op dat moment zul je mij waarschijnlijk zien rondlopen met flinke wallen. Gelukkig heb ik nog even de tijd voordat het zover is en mag ik eerst een keertje oefenen tijdens de voorjaars-ALV.

Naast al het leuke van Protos heb ik ook met trots mijn MSc. diploma mogen ontvangen afgelopen november!

Mocht er nog iets zijn waar je meer over zou willen weten, opmerkingen over wil geven of gewoon even over wil kletsen, schroom niet om me een keertje aan te spreken of een berichtje te sturen.

Tot snel op Olympos,

Groetjess,

Daan