Woordje van: Voorzitter

Hoi Magic Mooie mensen,

We hebben de rubriek het Woordje van…. weer in het leven geblazen op de website. Vandaag aan mij de eer om een stukje te schrijven. Wellicht vraag je je af wat ik doe in een week als voorzitter. Soms vraag ik me dat ook weleens af. Als voorzitter ben ik eigenlijk verantwoordelijk voor het overzicht en het complete plaatje van de vereniging. Dit klinkt nog steeds wat vaag, maar eigenlijk houdt dit in dat ik onverwachte zaken en taken oppak. Er gebeurt namelijk veel in een jaar. Naast dit heb ik ook mijn algemene taken, zoals het voorbereiden en leiden van de vergaderingen, zorgen dat de samenwerking binnen het bestuur goed verloopt, de jaarplanning in de gaten houden en het houden van overzicht van waar iedereen mee bezig is en waar nodig helpen.  

Iedere dinsdag hebben we bestuursvergadering, de BV, en die probeer ik altijd zo goed mogelijk voor te bereiden en te leiden. Waar we eerst altijd wel 3 uur deden over een vergadering, lukt het ons tegenwoordig om de vergadering in 2 uur te doen. Toch wel een goede overwinning, want 3 uur vergaderen en discussies voeren gaat je niet altijd in de koude kleren zitten. Ook als de helft van het bestuur lekker brakkie is op de dinsdag na een supermooie Magic Mooie Maandag. Maar goed gezelschap, flauwe grappen en vooral veel snacks maken de dinsdag altijd reuze gezellig. 

Dit jaar hebben we ook twee speerpunten en samen met Silke en Jesse we zijn bezig om de transparantie binnen Protos te vergroten. Daarnaast zijn we ook bezig met het uitbreiden van de HR door het schrijven van een gedragscode en ga ik binnenkort VOG’s aanvragen voor al onze trainers.  

Kortom, ik zou mijn functie beschrijven als een functie waarin ik veel kleinere taken vervul en bij te springen waar nodig. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik overzicht heb van wat er allemaal gebeurt binnen de vereniging en wat iedereen aan het doen is. Naast de serieuze kant van de functie is het als voorzitter ook belangrijk om de sfeer in de groep goed te houden. Zo plannen we af en toe een bestuursuitje, werkmiddagen en zijn we bezig met het boeken van een BV 2.0 (Bestuurs Vakantie!)

Naast mijn bestuursleven doe ik ook nog andere dingen, ja echt! Helaas moest ik stoppen met mijn pre-master in december, maar nu heb ik wel veel meer vrije tijd. Ik werk 2 á 3 dagen bij het leukste visrestaurant van Utrecht; Sea Salt Saloon. Daarnaast vind ik hardlopen heel leuk en ben ik aan het kijken of ik in het voorjaar nog een halve marathon kan rennen. Naast werken en sporten borrel ik graag met lekker eten, drinken en goed gezelschap. En als ik even een rustmomentje nodig heb lees ik af en toe een boek en doe ik een yoga workoutje. #namaste 

Hopelijk heb je een beetje een beeld van wat ik zoal doe als voorzitter en in mijn vrije tijd. Wil je meer weten of heb je vragen, laat het me vooral weten!

Liefs,

Mira