Woordje van: Wedsec

Hoihoi lieve mensen,

Om een betere blik te krijgen op wat ik als Wedstrijdsecretaris zowel allemaal doe in een jaar zal ik een klein woordje doen. Aan het einde van mijn eigen bestuursjaar kan ik wel een goede indruk geven wat het allemaal inhoudt.

Als Wedsec van de vereniging komt als eerste bij veel mensen in gedachte dat ik voornamelijk voor het inplannen en verplaatsen van de wedstrijden zorg. Ondanks dat dit natuurlijk een grote taak van me is, zijn er meerdere dingen die de vereniging van mij eist. In het begin van mijn eigen KB-periode (en nu die van mijn eigen KB’tje) ben ik erg druk geweest met de organisatie van het trainingsschema. In tegenstelling tot het wedstrijdschema is het maken van een trainingsschema elk jaar een grote klus. “Die trainer kan daar niet trainen want hij moet dan zelf trainen, dat team heeft recht op 2 uur training en kan dus niet op dat tijdslot, dat team heeft maar 1 keer in de week training en wil ik dus liever niet op late trainingstijd zetten”. Allerlei voorwaarden en regels zorgen voor veel gepuzzel en vaak opnieuw beginnen met je schema.

Om deze trainingen mogelijk te maken ben ik ook gelijk contactpersoon van Olympos en de NeVoBo. We krijgen vanuit Olympos als studentenvereniging zaaluren die ik dan moet inplannen over het jaar heen. Denk aan thuisdagen, trainingstijden maar ook Protos Inn, FamilieToernooi en andere activiteiten die op Olympos plaats vinden. Met NeVoBo en wedstrijdsecretarissen van andere verenigingen heb ik regelmatig contact als er bijvoorbeeld een wedstrijduitslag niet ingevoerd is, er iemand per ongeluk te veel is ingevallen of als er een wedstrijd verzet wordt.

Alle trainers vallen ook onder mijn verantwoordelijkheid. Het werven, opleiden en begeleiden van de trainers pak ik samen met mijn eigen commissie, de Trainerscie, aan. Aan het einde van een jaar ga ik met de Trainerscie hard aan de slag om alle teams te voorzien van interne en externe trainers. Dit jaar heb ik ook heel wat tijd besteedt aan het herstellen van een trainersboek. In dit onlinedocument zal een instructie zitten voor alle nieuwe trainers maar ook handige teamafspraken
en voorbeelden van oefeningen voor trainingen. Naast dit alles organiseer ik voor de trainers nog clinics over allerlei onderwerpen die voor kunnen komen in een trainersjaar.

Ik hoop een goed beeld te hebben gegeven over wat ik doe in mijn bestuursjaar. En nu ga ik weer lekker verder met het inwerken van mijn KB’tje: Elger, zodat hij het volgend jaar nog beter doet dan ik gedaan heb.