Informatie

USV Protos is de leukste studentenvolleybalvereniging in Utrecht! Al in 1957 zijn we opgericht en dit maakt Protos een van de oudste studentenvolleybalverenigingen van Nederland! In 1991 is de naam veranderd in USV Protos, wat in het Grieks ‘de eerste’ betekent. Deze naam wordt absoluut eer aangedaan: Protossers staan niet alleen als eerste klaar om fanatiek te volleyballen, maar ook om van Sportcomplex Olympos tijdens trainingsavonden en thuisdagen de gezelligste plek van Utrecht te maken!

Volleybal op niveau!

Ongeveer 230 leden, verdeeld over 7 heren- en 11 damesteams, dragen hier allen hun steentje aan bij. USV Protos Heren 1 speelt dit seizoen in de Topdivisie, op landelijk niveau dus. Heren 2 komt uit in de 2e divisie, evenals Protos Dames 1. De overige Protossers bezetten teams tot en met de vierde klasse. In welk team je ook speelt, gezelligheid kent binnen Protos geen grenzen: de vele activiteiten en festiviteiten die jaarlijks binnen de vereniging georganiseerd worden, zijn daar het ultieme bewijs voor.

Gezelligheid en activiteiten

Zo begint ieder seizoen steevast met een introductiekamp en worden er per jaar twee mixtoernooien georganiseerd. Tevens is er een clubblad, het Naadje, dat alle leden op de hoogte houdt van alle roddels binnen Protos. Uiteraard vinden er regelmatig onvergetelijke feesten plaats, ook vaak met andere verenigingen samen. Verder organiseert de Galacie ieder jaar een gala, gaan we in februari met zijn allen op skireis en sluiten we het seizoen in mei altijd af met het open grasvolleybaltoernooi, Protos INN. Daarnaast werkt Protos ook aan de naamsbekendheid en uitstraling naar externen: om die reden wordt ieder seizoen de Relatiedag georganiseerd door de PR commissie. USV Protos telt maar liefst 18 commissies en dus vele actieve leden!

Kortom: genoeg redenen om eens langs te komen op Olympos en de Protos-sfeer te proeven. Heb je interesse om te komen volleyballen bij USV Protos? Klik dan hier!