Vertrouwenscontactpersoon

Binnen USV Protos is een vertrouwenscontactpersoon (VCP) het aanspreekpunt wanneer iemand zich niet veilig genoeg voelt om naar de trainer of het bestuur te stappen met een probleem. Hierbij kun je denken aan racisme, pesten, een vorm van grensoverschrijdend gedrag, maar ook als je even niet lekker in je vel zit.

Wie is de vertrouwenscontactpersoon?

Er zijn drie VCPs die je kunt benaderen. Wanneer je het prettig vindt om met iemand te praten die de vereniging en haar leden kent, kan je contact opnemen met Brian Groenewege of oud Protosser Stan van Hees.
Gezien USV Protos een relatief kleine vereniging is en veel mensen elkaar kennen, kan het ook veiliger voelen om iemand in vertrouwen te nemen die buiten de vereniging staat. In dat geval kan je contact opnemen met Rosanne Kars. Ongeacht wie je benadert wordt er vertrouwelijk omgegaan met de informatie die je deelt. Contact opnemen is geheel vrijblijvend.

Wat kan je verwachten van de (interne dan wel externe) vertrouwenscontactpersoon?

– Ik luister naar je;
– Ik neem je serieus;
– Ik ben er voor eventuele steun;
– Ik ga af op jouw behoeften;
– Ik geef je informatie, waar nodig en gewenst;
– Wanneer gewenst, zoeken we samen naar een oplossing;
– Ik kan je steun bieden bij het indienen van een klacht of het doorlopen van een eventuele procedure;
– Ik behandel de informatie altijd vertrouwelijk, maar kan je geen anonimiteit garanderen!

Hoe werkt het?

Je kunt altijd voor alles contact opnemen: spreek één van ons aan, mail ons, of bel/app/sms één van ons. Eén van ons nodigt je uit voor een gesprek. Bedenk daarbij goed; niets staat vast, het gaat om jou.
Het is altijd vrijblijvend, vertrouwelijk en op vrijwillige basis. Wel is het goed om te beseffen dat er geen anonimiteit gegarandeerd kan worden, omdat de VCPs een meldplicht hebben.