Woordje van: Commissaris Zaalwacht & Arbitrage

Hallo lieve Protossers,

Hier het allereerste ‘woordje van …’ van het nieuwe bestuur en het is aan mij de eer om af te trappen. Ik neem jullie graag mee langs een thuisdag en hoe ik daar mee bezig ben. Voor de meesten van jullie is het een normale zaterdag waarop er een wedstrijd gespeeld wordt, voor mij is het rennen, vliegen, duiken, rollen, vallen en weer opstaan. En dan heb ik het alleen nog maar over mijn eigen wedstrijd! Maar alle gekheid op een stokje, een thuisdag begint voor mij al ongeveer 2 weken van tevoren. Dat is het moment waarop ik alle scheidsrechters en tellers een mailtje stuur om aan te geven dat ze op de betreffende thuisdag een belangrijke functie te vervullen hebben. Aangezien Protos de beste leden ter wereld heeft, reageert iedereen hier gelijk op en ben ik een blij mens. Ook de thuisdagteams worden op de hoogte gesteld van hun takenpakket. Wanneer iedereen heeft bevestigd ga ik aan de slag om alle documenten printklaar te maken, denk aan ProtoToto-formuliertjes en thuisdagschema’s.

Op de zaterdag zelf gaat mijn wekker om kwart over acht, zodat ik mooi op tijd om kwart over negen op olympos kan zijn. Na een kort momentje om wakker te worden met koffie begeef ik me dan naar het kopieerhok om te beginnen met printen. Na weer een paar bomen te hebben bedrukt met informatie is het tijd om het vroege thuisdagteam te instrueren en aan te sturen waar nodig. Zelf zorg ik dat de tablets op veld 1 en 3 klaar liggen voor gebruik, dat er overal fluitjes aanwezig zijn voor de scheidsrechters en dat al mijn zorgvuldig uitgeprinte papiertjes netjes worden verspreid over de tafels en tribunes. Na mijn rondje langs alle tellers om te vragen of het is gelukt met DWF is het eindelijk tijd om te ontbijten en te genieten van het mooie volleybal. Nadat ik om 1 uur nog een rondje heb gemaakt langs alle velden om de volgende horde tellers van alle gemakken te voorzien, begint voor mij langzaam aan het besef dat ik zelf ook nog moet spelen. Gelukkig pas om 3 uur, dus nog tijd zat!

Nadat ik mijn eigen wedstrijd heb gespeeld is het eerst zaak om te douchen, de rest komt daarna wel weer. De rest bestaat dan voornamelijk uit het late thuisdagteam begeleiden waar nodig met het opruimen van alle velden en om de winnaar van de ProtoToto te bepalen. Dit is namelijk hét moment waarop ik in de spotlight kom te staan en op de bok mag klimmen. Eerste keer was spannend, daarna is het alleen maar leuk om te doen. Daarna volgt nog een fotomomentje met de winnaar en dan is het zaak om het liefst zo snel mogelijk de zaal weer op te ruimen alsof er niks is gebeurd. Palen verdwijnen in de berging, sponsordoeken worden weer opgeborgen en de zaal is weer leeg.

Of er daarna nog iets op het programma staat of niet, één ding is duidelijk en dat is dat ik op dat moment bier nodig heb. Mocht je mij na 7 uur in de kantine zien lopen zonder bier in m’n hand, schroom dan niet om me daar op aan te spreken!

Dit is zo ongeveer wel mijn zaterdag, ik hoop dat ik jullie een beter beeld heb gegeven van wat ik nou allemaal doe op dit soort fantastische wedstrijddagen.

X
Jullie CZA