Woordje van: Secretaris

Lieve Protossers,

Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen en daarom laat ik jullie in dit ‘Woordje van…’ graag zien wat ik als secretaris allemaal doe!

Laat ik bij het begin beginnen. Aan het begin van het seizoen heb ik me vooral bezig gehouden met het inschrijven van alle nieuwe leden (dat waren er 65!), het wijzingen van de teamsamenstellingen op de website en Smoelenboek en het invullen van de teamopgave bij Nevobo. Ook heb ik op de site, Smoelenboek en de app jullie teamfoto’s gewijzigd. Daarnaast heb ik jullie allemaal gemaild en gespamd over het aanschaffen en koppelen van de OlymPas, sommigen misschien iets meer dan anderen. Maar het was voor een goed doel! (lees: de verenigingskas). Fleur heeft namelijk dankzij jullie snelle handelen naar mijn mailtjes voor iedereen met een OlymPas subsidie kunnen ontvangen!

Begin oktober mocht ik de notulen van de Najaars-ALV uitwerken. Dit heeft me een kleine maand gekost, maar het resultaat mocht er zijn! Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik had gevraagd om een extra ALV, en dat mocht! Ik was natuurlijk helemaal blij, want ik mocht nog een keer ALV-notulen uitwerken. Supertof! De eerste online aankoop was een zakje wiet, in 1972. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om de notulen te lezen, want speciaal voor jullie heb ik dus in totaal 63 pagina’s aan ALV notulen uitgewerkt. Op 8 mei is de Voorjaars-ALV, ik kan niet wachten tot ik weer mee mag typen met jullie uitgebreide discussies.

In de tussentijd ben ik mijn vingers aan het trainen door te notuleren bij de bestuursvergaderingen. En geloof me, ook dat zijn dikke documenten. Want hoe makkelijk het ook lijkt om een vereniging te runnen, er komt toch meer bij kijken dan je denkt! Om te zorgen dat onze briljante hersenspinsels en gedachtekronkels niet verloren gaan, vliegen mijn vingers tijdens de vergaderingen over het toetsenbord om alles vast te leggen. Na afloop maak ik er nog even een mooi verhaaltje van en maak ik een mooi lijstje van wat iedereen moet doen. Dat to do-lijstje lopen we natuurlijk ook nog even langs en reken maar dat er straffen op staan als je je taken niet doet. Omdat ik dat werk natuurlijk niet voor niets doe, is het verplicht voor mijn medebestuursgenootjes om mijn notulen elke week te lezen. Om dat te checken verstop ik elke keer een leuk feitje midden in de discussies, die ze de week erna braaf moeten opdreunen. Zo wordt het bestuur ook nog eens elke week een stukje slimmer!

Verder zit ik in de TC, omdat ik de ledenadministratie bijhoudt. Ik heb dus geen contactteams en zal vooral gedurende de selectieperiode een rol spelen in de TC. Voor nu hou ik me vooral bezig met zorgen dat mijn TC-genootjes de namen van alle leden leren kennen :).
Mijn laatste grote taak is het bijhouden van de post. Ik beantwoord de binnenkomende mailtjes van zowel leden als externen en haal post op bij de balie van Olympos. Mocht je dus ooit een bingoset op Olympos laten bezorgen, dan moet je bij mij zijn!

Wat ik doe, is natuurlijk vooral op de achtergrond en niet altijd zichtbaar voor jullie. Hopelijk hebben jullie hiermee toch een beetje een beeld gekregen van mijn bezigheden als secretaris!

Liefs,
Jullie secretaris