Woordje van: Voorzitter

Lieve Volleybalgekkies,

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan ook aan mij de eer om jullie een kijkje te laten nemen in mijn leven als voorzitter. Ik kan me voorstellen dat je niet echt een beeld hebt van wat de voorzitter nou allemaal doet. Als je me dat een jaar geleden zou hebben gevraagd, had ik daar ook geen antwoord op gehad. Nu, een jaar later, ben ik daarover aan het nadenken, en eigenlijk weet ik het nog steeds niet eens zo goed.
Ik denk dat ik zo’n beetje het minst duidelijk omschreven takenpakket heb van alle functies. En dat is denk ik waarom ik het zo leuk vind. Ik hou niet zo van routine en structuur is vaak ver te zoeken in mijn leven. Als voorzitter pak je zaken op die zich onverwachts voordoen. Hierbij help ik vaak mijn bestuursgenootjes en mag ik samen met hen op pad, wat ik extra leuk vind 🙂 Zo gaat Stephan bijvoorbeeld met mij mee voor gesprekken met VolleybalDirect en heb ik samen met Roos de VSU bezocht voor informatie over een hoger spelend H1. Ook heb ik samen met Roos en VVU rond de tafel gezeten om te overleggen over eventuele samenwerkingen en zit ik bij Fleur regelmatig geld te tellen na een van de vele feestjes.
Dit zijn kleine voorbeeldjes van dingen waarbij je als voorzitter je bestuur helpt. Maar natuurlijk doe ik nog wel wat meer dan dat. Zo reageer ik hier en daar wel eens op een mailtje (lees: zo’n beetje dagelijks..) en probeer ik altijd bereikbaar te zijn voor mijn contactteams, contact-commissies en mensen van buitenaf. De afgelopen tijd heb ik met name nauw contact gehad met de TC en als we tegen problemen aanliepen hebben we die samen proberen op te lossen.
Elke week doe ik een poging om de bestuursvergadering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit doe ik door een zo gestructureerd mogelijke agenda te maken (template van Tessa werkt nog steeds erg efficiënt) en door de discussies in goede banen te leiden. Ik kan je vertellen dat dat laatste meestal wel, maar nog lang niet altijd even goed wil lukken. Zo duren onze vergaderingen op dinsdagavond toch meestal wel tot een uurtje of 11, maar zijn ze ook altijd wel weer heel gezellig.
Morgen heb ik de eer om jullie te mogen voorstellen aan het kandidaatsbestuur voor volgend jaar. Ook weer een leuk taakje van de voorzitter. Ik heb er zin in!
Maar hoewel ik er echt heel veel zin in heb, voelt het ook wel een beetje dubbel. Ons bestuursjaar is nog lang niet af, maar toch moeten we het stokje al gaan overdragen. Vanaf volgende week zullen we niet meer met 6, maar met 12 man gaan vergaderen. Man, ik ben benieuwd hoe dat gaat. Het wordt vast een gezellig zooitje ongeregeld, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.
Hopelijk heb ik jullie met dit ‘Woordje van…’ iets meer inzicht kunnen geven in mijn functie als voorzitter en hebben jullie nu een beetje een beeld van wat ik het hele jaar door doe.

Liefs,
Jullie Veur